150+ Team Building Trivia Questions

April 19, 2023
Group of people playing games and laughing

We know that the secret to an unstoppable team is a strong bond, and what better way to bring everyone closer than by engaging in some friendly competition? Trivia games offer the perfect mix of entertainment and challenge, and we've put together an excellent assortment of questions to test the movie buffs, animal experts, science enthusiasts, and even history nerds on your team.

So, whether you're planning an office shindig, a virtual hangout, or a cozy night in with your squad, our treasure trove of team building trivia has got you covered! Our questions cater to every interest and skill level, so there's something for everyone to enjoy. Expect laughter, excitement, and maybe even a few surprises as your team members combine their brainpower to tackle these trivia tidbits.

Easy Trivia Questions

Trivia Question # 1: What three countries made up the original Axis Powers in World War II? (Answer: Germany, Italy, and Japan)

Trivia Question # 2: Which ocean is the world’s largest? (Answer: Pacific Ocean)

Trivia Question # 3: Who was the first woman to fly a plane solo across the Atlantic Ocean? (Answer: Amelia Earhart)

Trivia Question # 4: What was the first full-length animated movie to be released? (Answer: Snow White and the Seven Dwarves)

Trivia Question # 5: What awards make up an EGOT? (Answer: Emmy, Grammy, Oscar, Tony)

Trivia Question # 6: What is the hottest planet in our solar system? (Answer: Venus)

Trivia Question # 7: How many teeth does an adult human have? (Answer: 32)

Trivia Question # 8: What state is Area 51 located in? (Answer: Nevada)

Trivia Question # 9: What liquor is known for being flavored by juniper berries? (Answer: Gin)

Trivia Question # 10: Who was the first woman to win a Nobel Prize? (Answer: Marie Curie)

Trivia Question # 11: Which member of The Beatles married Yoko Ono? (Answer: John Lennon)

Trivia Question # 12: What US music festival hosted over 350,000 fans in 1969? (Answer: Woodstock)

Trivia Question # 13: What disease can be caused by a lack of Vitamin C? (Answer: Scurvy)

Trivia Question # 14: What historical figure is depicted on the US one hundred dollar bill? (Answer: Benjamin Franklin)

Trivia Question # 15: What color is a polar bear’s skin? (Answer: Black)

Trivia Question # 16: What was the name of the Egyptian God of the Sun? (Answer: Ra)

Trivia Question # 17: What is the last letter of the Greek Alphabet? (Answer: Omega)

Trivia Question # 18: What is James Bond’s preferred drink of choice? (Answer: Martini)

Trivia Question # 19: What do snakes use to smell? (Answer: Tongue)

Trivia Question # 20: What is the largest animal in the world? (Answer: Blue whale)

Trivia Question # 21: What district in New York is famous for hosting musicals? (Answer: Broadway)

Trivia Question # 22: What animals are pearls found in? (Answer: Oysters)

Trivia Question # 23: What is the name of the famous song sung by Elsa in Frozen? (Answer: Let It Go)

Trivia Question # 24: How many Lord of the Rings films are there? (Answer: Three)

Trivia Question # 25: What Greek warrior was known for having a weak heel? (Answer: Achilles)

Trivia Question # 26: What was the name of the major political scandal involving Richard Nixon? (Answer: Watergate)

Trivia Question # 27: What was the verdict in the O.J Simpson murder trial? (Answer: Not guilty)

Trivia Question # 28: How many stripes does Adidas have? (Answer: Three)

Trivia Question # 29: How many minutes are in a week? (Answer: 10,080)

Trivia Question # 30: What is the fourth letter in the Greek Alphabet? (Answer: Delta)

Trivia Question # 31: Which planet has the most moons? (Answer: Saturn)

Trivia Question # 32: What is the world’s fastest bird? (Answer: Peregrine Falcon)

Trivia Question # 33: How many dots are on a pair of dice in total? (Answer: 42)

Trivia Question # 34: What human muscle is the strongest? (Answer: Jaw)

Trivia Question # 35: Which two US States don’t observe Daylight Savings Time? (Answer: Hawaii and Arizona)

Trivia Question # 36: What is the tallest breed of dog in the world? (Answer: The Irish Wolfhound)

Trivia Question # 37: What is the softest mineral in the world? (Answer: Talc)

Trivia Question # 38: How many ribs are in a typical human? (Answer: Twenty-four)

Trivia Question # 39: What is the largest ocean on Earth? (Answer: The Pacific Ocean)

Trivia Question # 40: Which chess piece can only move diagonally? (Answer: A bishop)

Trivia Question # 41: Who invented scissors? (Answer: Leonardo DaVinci)

Trivia Question # 42: How many Academy Awards did Titanic win? (Answer: Eleven)

Trivia Question # 43: What is the most common letter in the English alphabet? (Answer: E)

Trivia Question # 44: What is the first element on the Periodic Table? (Answer: Hydrogen)

Trivia Question # 45: What does a scoville unit measure? (Answer: Spiciness)

Trivia Question # 46: What base material is Japanese Sake made from? (Answer: Rice)

Trivia Question # 47: What vitamin are carrots a good source of? (Answer: Vitamin A)

Trivia Question # 48: Which blood type is “The Universal Donor?” (Answer: O Negative)

Trivia Question # 49: What is the biggest artery in the human body? (Answer: Aorta)

Trivia Question # 50: What is the August birthstone? (Answer: Peridot)

Traditional Japanese sake being served
Find Online Trivia Events
See how our hosted online trivia events are the perfect team building activity!

Medium Trivia Questions

Trivia Question # 51: Which color of M&Ms is the rarest? (Answer: Brown)

Trivia Question # 52: What is the most consumed drink (aside from water) in the world? (Answer: Tea)

Trivia Question # 53: What food product never goes bad? (Answer: Honey)

Trivia Question # 54: What TV show had the first interracial kiss on Network Television? (Answer: Star Trek)

Trivia Question # 55: Who is the author of Jurassic Park? (Answer: Michael Creighton)

Trivia Question # 56: In what country was Picasso born? (Answer: Spain)

Trivia Question # 57: What is the first event in a Decathlon? (Answer: 100 meter run)

Trivia Question # 58: How many points is a perfect score in bowling? (Answer: 300)

Trivia Question # 59: Can sea turtles retract into their shell? (Answer: No)

Trivia Question # 60: What does the BBC stand for? (Answer: British Broadcasting Company)

Trivia Question # 61: Where did Kimchi originate? (Answer: Korea)

Trivia Question # 62: Which province of China is known for its spicy chili peppers? (Answer: Sichuan)

Trivia Question # 63: Which US State is known for producing peaches? (Answer: Georgia)

Trivia Question # 64: What is the main ingredient of a mince pie? (Answer: Fruit)

Trivia Question # 65: Which US State did gumbo originate from? (Answer: Louisiana)

Trivia Question # 66: What vegetable is Sauerkraut made of? (Answer: Cabbage)

Trivia Question # 67: What natural disaster is measured on the Richter Scale? (Answer: Earthquakes)

Trivia Question # 68: What was Superman’s birth name? (Answer: Kal-El)

Trivia Question # 69: What was the home of the Greek gods? (Answer: Olympus)

Trivia Question # 70: What planet is named after the Roman God of War? (Answer: Mars)

Trivia Question # 71: What series of stories is Arthur Conan Doyle famous for? (Answer: Sherlock Holmes)

Trivia Question # 72: What is the name of Batman’s butler? (Answer: Alfred)

Trivia Question # 73: What does the acronym AIDS stand for? (Answer: Acquired Immune Deficiency Syndrome)

Trivia Question # 74: Which US State has the largest area? (Answer: Alaska)

Trivia Question # 75: What is the smallest country in the world? (Answer: Vatican City)

Trivia Question # 76: In which city was President John F. Kennedy assassinated? (Answer: Dallas)

Trivia Question # 77: In Norse Mythology, what is the name of the paradise that warriors go after their death? (Answer: Valhalla)

Trivia Question # 78: What animal is on the Levi’s logo? (Answer: horse)

Trivia Question # 79: What is the smallest size bed available in the United States? (Answer: Twin)

Trivia Question # 80: Who is the author of “The Old Man and The Sea?” (Answer: Ernest Hemingway)

Trivia Question # 81: Who was the longest ruling monarch of the United Kingdom? (Answer: Queen Elizabeth II)

Trivia Question # 82: How many hearts does a sponge have? (Answer: Zero)

Trivia Question # 83: What country was political leader Nelson Mandela from? (Answer: South Africa)

Trivia Question # 84: What sport is featured in the video game “FIFA?” (Answer: Football)

Trivia Question # 85: What country drinks the most coffee per capita? (Answer: Finland)

Trivia Question # 86: In what country is the Chernobyl nuclear plant located in? (Answer: Ukraine)

Trivia Question # 87: How many Academy Awards for “Best Original Song” has Disney won? (Answer: 14)

Trivia Question # 88: Who wrote the Winnie the Pooh books? (Answer: A. A. Milne)

Trivia Question # 89: How many bones do humans have in their ear? (Answer: Three)

Trivia Question # 90: What Netflix show had the most streaming views in 2021? (Answer: Squid Game)

Trivia Question # 91: What animated Disney movie franchise has had the most sequels? (Answer: Toy Story)

Trivia Question # 92: Which of Shakespeare’s plays is the longest? (Answer: Hamlet)

Trivia Question # 93: What is the world’s biggest island? (Answer: Greenland)

Trivia Question # 94: What country produces the most coffee? (Answer: Brazil)

Trivia Question # 95: What is the national dish of Spain? (Answer: Paella)

Trivia Question # 96: What album did Taylor Swift release in the summer of 2020? (Answer: Folklore)

Trivia Question # 97: What was the name of the character played by Tom Cruise in the film Interview with a Vampire? (Answer: Lestat)

Trivia Question # 98: What NFL team holds the record for most Super Bowl appearances? (Answer: The New England Patriots)

Trivia Question # 99: What was Marilyn Monroe’s real first name? (Answer: Norma Jeane)

Trivia Question # 100: What is a hockey puck made from? (Answer: Rubber)

Trivia Question # 101:What country produces the most vanilla? (Answer: Madagascar)

Trivia Question # 102: What is the capital of Australia? (Answer: Canberra)

Trivia Question # 103: Which type of fruit juice did Dole sell first?  (Answer: Pineapple)

Trivia Question # 104: What are California’s state colors? (Answer: Blue & gold)

Trivia Question # 105: What year did Dunkin’ Donuts change its name to Dunkin’? (Answer: 2018)

Marilyn Monroe

Hard Trivia Questions

Trivia Question # 106: What is cynophobia? (Answer: Fear of dogs)

Trivia Question # 107: What is the name of the man who first launched Ebay? (Answer: Pierre Omidyar)

Trivia Question # 108: What was Genghis Khan's original name? (Answer: Temujin)

Trivia Question # 109: Which US state’s Constitution is the longest? (Answer: Alabama’s)

Trivia Question # 110: What is the number one selling item at Walmart? (Answer: Bananas)

Trivia Question # 111: Who was the Captain of the Mayflower? (Answer: Miles Standish)

Trivia Question # 112: What is the capital of New Zealand? (Answer: Wellington)

Trivia Question # 113: Who did Forbes name the youngest self-made billionaire in 2019? (Answer: Kylie Jenner)

Trivia Question # 114: What bone do babies not have when they are born? (Answer: Knee cap)

Trivia Question # 115: Where were fortune cookies invented? (Answer: San Francisco)

Trivia Question # 116: Approximately how many bricks make up the Empire State Building? (Answer: 10 million)

Trivia Question # 117: What year was the first model of the iPhone released? (Answer: 2007)

Trivia Question # 118: What does “HTTP” stand for? (Answer: HyperText Transfer Protocol)

Trivia Question # 119: What year did the first In & Out open? (Answer: 1949)

Trivia Question # 120: In what hotel was the drink the Singapore Sling originally invented? (Answer: The Raffles Hotel)

Trivia Question # 123: How many hearts does an octopus have? (Answer: 3)

Trivia Question # 124: The Unicorn is the national animal of what country? (Answer: Scotland)

Trivia Question # 125: How long is an elephant’s gestation period? (Answer: 22 months)

Trivia Question # 126: In what year did Facebook launch? (Answer: 2004)

Trivia Question # 127: How many notes are there on a standard grand piano? (Answer: 88)

Trivia Question # 128: What is the highest-grossing Christmas movie of all time? (Answer: The Grinch)

Trivia Question # 129: How many Grammys does John Legend have? (Answer: Ten)

Trivia Question # 130: Who was Saturday Night Live’s first celebrity coach? (Answer: George Carlin)

Trivia Question # 131: How many seasons did the Oprah Winfrey show run for? (Answer: 25 seasons)

Trivia Question # 132: How long does it take a sloth to digest a meal? (Answer: Two weeks)

Trivia Question # 133: As of 2022, how many novels has Stephen King written? (Answer: 65)

Trivia Question # 134: From 1933 to 1947, what was the Hoover Dam called? (Answer: The Boulder Dam)

Trivia Question # 135: Who wrote The Davinci Code? (Answer: Dan Brown)

Trivia Question # 136: How many homicides did Ted Bundy admit to? (Answer: 30)

Trivia Question # 137: What mammal does not have vocal chords? (Answer: Giraffe)

Trivia Question # 138: Who is the CEO of Google? (Answer: Sundar Pichai)

Trivia Question # 139: How many cards are there in a deck of Uno? (Answer: 108)

Trivia Question # 140: How many iterations of the Persona video game series are there as of 2022? (Answer: Five)

Trivia Question # 141: Aerolin is a shade of what color? (Answer: Yellow)

Trivia Question # 142: What Renaissance artist is buried in Rome’s Pantheon? (Answer: Raphael)

Trivia Question # 143: What studio makes the Red Dead Redemption game series? (Answer: Rockstar Studios)

Trivia Question # 144: What is the name of the person who discovered that the Earth rotates around the Sun? (Answer: Nicolaus Copernicus)

Trivia Question # 145: What was the first toy to be advertised on TV? (Answer: Mr. Potato Head)

Trivia Question # 146: What is the tiny piece of plastic at the end of a shoelace called? (Answer: Aglet)

Trivia Question # 147: What does BMW stand for? (Answer: Bavarian Motor Works)

Trivia Question # 148: What was the name of the rock band formed by Jimmy Page? (Answer: Led Zeppelin)

Trivia Question # 149: In what city was Ludwig van Beethoven born? (Answer: Berlin)

Trivia Question # 150: What color do snakes’ eyes turn shortly before they shed? (Answer: Blue)

Trivia Question # 151: As of 2023, how many stars are on the Hollywood Walk of Fame? (Answer: 2,752)

Trivia Question # 152: In what city did the first ever Trader Joe’s open? (Answer: Pasadena)

Trivia Question # 153: What was the largest dinosaur? (Answer: Argentinosaurus)

Trivia Question # 154: What phrase is written on Martin Luther King’s gravestone? (Answer: “Free at Last”)

Trivia Question # 155: What country has the most vending machines per capita? (Answer: Japan)

Trivia Question # 156: Which US State contains the longest cave system in the world? (Answer: Kentucky)

Trivia Question # 157: What is the currency of South Africa? (Answer: Rand)

Trivia Question # 158: Who was the first president to visit all 50 states? (Answer: Richard Nixon)

Trivia Question # 159: What president was a licensed bartender? (Answer: Abraham Lincoln)

Trivia Question # 160: What year was Earth Day first celebrated? (Answer: 1970)

Richard Nixon

We hope you enjoyed these Team Building Trivia questions, and maybe even learned something new! If you’re interested in more fun trivia games, check out our 63 Pop Culture Questions from the 1980s Decade, 58 Sports Questions to Challenge Your Team, or 30 Fun Office Trivia Questions.


Related Articles:

48 U.S. History Trivia Questions for Team Building

8 Fun Valentine's Day Virtual Team Building Activities

Join our mailing list and receive updates on new virtual team building events, special promotions, and upcoming seasonal events.

Learn More