63 Spooky Trivia Questions For Your Next Halloween Party

October 5, 2022
Two carved Halloween pumpkins

Trick-or-treating is fun for kids, but Halloween is a holiday that’s great fun for adults as well! We have created a list of 63 spooky Halloween trivia questions, covering everything from the history of jack-o-lanterns to horror movie statistics to candy facts. If you think you know everything there is to know about Halloween, then test your knowledge with the questions below. Our Halloween Trivia is guaranteed to be a frighteningly good time for you, your friends, or your co-workers!

Woman holding pumpkin sitting in a graveyard

General Halloween Trivia Questions:

Trivia Question # 1: Who originally sang the song “Monster Mash”? (Answer: Bobby Pickett)

Trivia Question # 2: What is a hallow? (Answer: A saint or a holy person)

Trivia Question # 3: What year is the next Halloween with a full moon? (Answer: 2039)

Trivia Question # 4: What happens on the Autumn Equinox?  (Answer: The hours of daylight and darkness are equal)

Trivia Question # 5: What are the three Zodiac signs of the fall? (Answer: Libra, Scorpio, Sagittarius)

Trivia Question # 6:  What is the title of the Peanuts Halloween Special? (Answer: It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown)

Trivia Question # 7: What is the world record for most lit jack-o-lanterns on display? (Answer: 30,581)

Trivia Question # 8: Where was the world record for most lit jack-o-lanterns on display held? (Answer: Keene, New Hampshire)

Trivia Question # 9: Where is Silly String illegal on Halloween? (Answer: Hollywood)

Trivia Question # 10: What is the medical term for having a phobia of Halloween? (Answer: Samhainophobia)

Trivia Question # 11: How long is the world’s longest Haunted House? (Answer: 3,654 feet long)

Trivia Question # 12: Which city throws the biggest Halloween parade in the US? (Answer: New York City)

Trivia Question # 13: What is the world record for the fastest pumpkin carving? (Answer: 16.47 seconds)

Trivia Question # 14: In what town is it illegal to ask for candy on Halloween if you are over the age of 13? (Answer: Bellville, Missouri)

Trivia Question # 15: When was the last full moon on Halloween? (Answer: 2020)

Woman with clown makeup on

Halloween Movie Questions:

Trivia Question #16: Which film in the Paranormal franchise was the most commercially successful? (Answer: Paranormal Activity 3)

Trivia Question # 17: What is the most commercially successful horror movie of all time? (Answer: It.)

Trivia Question # 18: What was Dracula’s original name in Bram Stoker’s Dracula? (Answer: Count Wampyr)

Trivia Question # 19: What was Disney’s Hocus Pocus originally titled? (Answer: Halloween House)

Trivia Question # 20: What film popularized the modern image of a witch with flowing black robes, a pointy hat, and green skin? (Answer: Wizard of Oz)

Pumpkin field with pumpkins on the ground and in a wheelbarrow

Harvest Questions:

Trivia Question # 21: What country holds the title of the World’s heaviest pumpkin? (Answer: Switzerland)

Trivia Question # 22: Which US state produces the most pumpkins? (Answer: Illinois)

Trivia Question # 23: What pigment decreases in plants in Autumn and turns the leaves brown? (Answer: Chlorophyll)

Trivia Question # 24:  What area of the United States is most famous for leaf peeping? (Answer: New England)

Trivia Question # 25:  What spices are in Pumpkin Pie Spice?  (Answer: cinnamon, nutmeg, cloves, ginger, allspice)

Trivia Question # 26: What festival is celebrated in Germany during Fall? (Answer: Oktoberfest)

Trivia Question # 27: What US state is home to the largest corn maze in the world? (Answer: California)

Trivia Question # 28: What is a Harvest Moon? (Answer: A full moon that occurs closest to the autumnal equinox)

Trivia Question # 29:  Which fruit is the freshest in the fall? (Answer: Apple)

Trivia Question # 30: Are pumpkins a vegetable? (Answer: No, they are squash)

Trivia Question # 31: How many pounds was the largest pumpkin ever weighed? (Answer: 836 lbs)

Trivia Question # 32: How many varieties of apples are grown in the United States? (Answer: Approximately 2,500)

Trivia Question # 33: How heavy is a bushel of apples? (Answer: 42 lbs)

Trivia Question # 34: What continents are pumpkins grown on? (Answer: Every continent except Antarctica)

Trivia Question # 35: How many seeds are in the average pumpkin? (Answer: approximately 500)

Trivia Question # 36: What percentage of water are pumpkins made of? (Answer: 90%)

Trivia Question # 37: What fairy tale popularized pumpkins? (Answer: Cinderella)

Trivia Question # 38: How many apples does it take to make one gallon of apple cider? (Answer: 36)

Trivia Question # 39: How many calories does the average apple contain? (Answer: 80)

Three children trick or treating

Trick-or-Treat Questions:

Trivia Question # 40: How many calories are in an average trick-or-treating stash? (Answer: 11,000)

Trivia Question # 41: What is the average number of candies given out to trick-or-treaters? (Answer: Two pieces)

Trivia Question # 42: What was the most popular Halloween costume for adults in 2015? (answer: Witch)

Trivia Question # 43: In which US state is it illegal to dress up like a priest or nun for Halloween? (Answer: Alabama)

Trivia Question # 44: In what country was the first recorded use of the term “trick or treat?” (Answer: Canada)

Trivia Question # 45: How many Halloween costumes are bought each year for pets? (Answer: 29 million)

Trivia Question # 46: What is the most popular Halloween costume for children? (Answer: Princess)

Halloween candy and cookies

Halloween Candy Questions:

Trivia Question # 47: In what year were fun-size candy bars introduced? (Answer: 1961)

Trivia Question # 48: How many flavors of Kit-Kat are sold in Japan? (Answer: over 350)

Trivia Question # 49: What is the name of the inventor of Reese’s Peanut Butter cup? (Answer: Harry Burnett Reese)

Trivia Question # 50: How many licks does it take to reach the center of a Tootsie Pop on average? (Answer: 144 to 252)

Trivia Question # 51: Which US president famously loved Jelly Belly Jelly Beans? (Answer: Ronald Reagan)

Trivia Question # 52: What is the least healthy Halloween candy? (Answer: Candy Corn)

Trivia Question # 53: How many pounds of candy corn are produced each year? (Answer: 35 million pounds)

Trivia Question # 54: What is the most popular Halloween candy in the US? (Answer: Reese’s Peanut Butter Cups)

Trivia Question # 55: How far in advance does Hershey’s start production of Halloween candy? (Answer: six months)

Trivia Question # 56: What was the original name for Candy Corn? (Answer: Chicken Feed)

Boy and girl staring with zombies knocking on back window

Halloween History Questions:

Trivia Question # 57: What is the name of the mythical character who originally inspired the creation of Jack-o-Lanterns? (Answer: Stingy Jack)

Trivia Question # 58: What ancient Roman festival influenced many Halloween traditions? (Answer: Pomona)

Trivia Question # 59: What famous magician died on Halloween? (Answer: Harry Houdini)

Trivia Question # 60: Approximately when is Halloween thought to have originated? (Answer: 4000 B.C.)

Trivia Question # 61: What did the Irish use to carve jack o’ lanterns before using pumpkins? (Answer: Potatoes and turnips)

Trivia Question # 62: What is the name of the Celtic holiday that Halloween originated from? (Answer: Samhain)

Trivia Question # 63: What Halloween tradition was paused during World War II? (Answer: Trick-or-treating)

We hope you enjoyed these 63 Halloween trivia questions, and they helped you get into the spirit this October! If you’re looking for a Halloween-y team building event where you don’t have to do anything other than make a reservation and show up, then check out our Halloween Office Olympics. We would be happy to host your team through some scary fun!

Related Articles:

How to Plan A Fun Virtual Scavenger Hunt For Your Team

33 Back to School Trivia Questions